Dangoraižio apiplėšimas (Tower Heist)

Saujelė prabangaus viešbučio darbuotojų – iš visos širdies darbui atsidavę žmonės. Griežtas administratorius Džošas Kovaksas (akt. Ben Stiller) uoliai tiki, jog jo darbas bus įvertintas ir ateityje tikisi dosnios pensijos. Juk visas viešbučio personalas prieš kelerius metus pasirašė pensijų kaupimo sutartis, o savo lėšas valdyti patikėjo turtingam biržos verteivai Arturui Šou (akt. Alan Alda).

Deja, vieną dieną Džošo svajos apie viskuo aprūpintą senatvę subliūkšta tarsi kortų namelis. Paaiškėja, jog Arturas Šou tėra apsukrus machinatorius, kaltinamas 2 milijardų dolerių pasisavinimu apgaulės būdu.

Išgąsdintas šių įvykių, niekšingai apgautas viešbučio personalas nusprendžia visko taip nepalikti ir ryžtasi bet kokiu būdu atsiimti jiems priklausančius pinigus. Džošas ir kiti darbuotojai kuria planą ir ketina apvogti Šou apartamentus. Tačiau ši misija pasirodo nesanti tokia lengva kaip gali pasirodyti iš pradžių – sukčiaus namuose įrengtos moderniausios apsaugos sistemos, o apie juos vis zuja jo kailį saugantys FTB darbuotojai. Kuomet misija ima atrodyti tiesiog neįmanoma, viešbučio personalas imasi plano B ir iš kalėjimo ištraukia talentingą vagį (akt. Eddie Murphy), galintį jiems padėti įvykdyti užsibrėžtą planą.

„Dangoraižio apiplėšimas“ – tai ne šiaip sau vagystė – tai sąskaitų suvedimas, lydimas komiškų situacijų ir gausybės juoko. Viešbučio personalo kova už teisybę prasideda jau lapkričio 25 dieną.

Režisierius: Brett Ratner („Myliu tave, Niujorke“, „Piko valanda 1 – 2 – 3“, „Iksmenai: žūtbūtinis mūšis“, „Po saulėlydžio“, „Raudonasis drakonas“, „Šeimos galva“, „Pinigų kalba“)

Vaidina: Ben Stiller, Eddie Murphy, Casey Affleck, Alan Alda, Matthew Broderick, Tea Leoni, Michael Peña, Gabourey Sidibe ir kt.
Sukurta: JAV Platintojas: Forum Cinemas Distribution

Kino teatruose nuo: 2011.11.25

Palikite atsiliepimą