Dykvietė (The Barrens)

Antrosios, trečiosios ir ketvirtosios „Pjūklo“ dalių režisierius Darrenas Lynnas Bousmanas žiūrovų teismui pateikia naują siaubo juostą. Šįkart jis kaip režisierius ir scenaristas interpretuoja vieną žymiausių Naujojo Džersio valstijos legendų: Džersio velnio istoriją. Legenda byloja, kad XVIII amžiuje viena tenykštė moteris, istorijoje išlikusi Motinos Lyds vardu, paaukojo savo tryliktąjį vaiką velniui, kad išgelbėtų likusiuosius ir save pačią nuo kaimynų pykčio. Moters noras buvo išpildytas, tačiau žmogiškoji auka materializavo ir suteikė galią pabaisai, iki šiol gyvenančiai Naujojo Džersio giriose, varančiai siaubą žmonėms ir retkarčiais pasiimdamas po naują auką.

Mūsų laikai. Dviejų vaikų tėvas Ričardas Vainjardas, pildydamas paskutinę savo tėvo valią, jo pelenus turi išbarstyti vienoje Naujojo Džersio dykvietėje. Vyras sumeta, kad įmanoma suderinti pareigą su poilsiu ir kartu su šeima (žmona ir dviem vaikais) nusprendžia ten praleisti savaitgalį. Vainjardai įsikuria nuostabaus pušyno apsuptyje ir pasirengia mėgautis gamtos teikiamais malonumais. Tačiau puikią jų nuotaiką netrukus sudrumsčia sutikta stovyklautojų kompanija, papasakojanti apie paslaptingai dingusį vieną savo kolegą. Apie Džersio velnią daug girdėjęs Ričardas iš karto nusprendžia, kad dėl paslaptingo žmogaus dingimo yra kalta būtent ši pabaisa. Nusprendęs, kad atsarga gėdos nedaro, vyras nusprendžia perkelti stovyklavietę atokiau nuo sutiktosios kompanijos, giliau į mišką. Tačiau tai negelbsti.

Netrukus ima dėtis keisti dalykai, kuriuos regi tik Ričardas. Žmona ir vaikai įsitikinę, kad tėčiui prasidėjo haliucinacijos, tačiau pats vyras žino. Tai – Džersio velnias. Vainjardai skubiai susipakuoja daiktus ir išvyksta namo. Deja, jau per vėlu. Legendinė pabaisa seka iš paskos…

Filmas „Dykvietė“ Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti gegužės 3 dieną.

Režisierius: Darren Lynn Bousman

Scenarijus: Darren Lynn Bousman

Vaidina: Stephen Moyer, Mia Kirshner, Allie MacDonald

Kino teatruose nuo: 2013.05.03

Šaltinis: forumcinemas.lt

2 atsiliepimai apie filmą “Dykvietė (The Barrens)”

  1. antanas says:

    Sito filmo neimanoma pasiziureti nes tik istrauka . O viso filmo nerodo todel eisim I policija.

Palikite atsiliepimą