Kovotojas (The Fighter)

Filmas sukurta pagal tikrą istoriją.

Vasario 18 dieną į Lietuvos kino teatrus atkeliauja vienas reikšmingiausių 2010 metų filmų – Holivudo režisieriaus Davido O.Russello biografinė juosta „Kovotojas“.

„Aktorių filmu“ vadinama drama, pasakojanti tikrą boksininko Micky Wardo gyvenimo istoriją, susilaukė puikaus kino kritikų įvertinimų. Visi keturi pagrindiniai juostos aktoriai – Markas Wahlbergas, Christianas Bale‘as, Amy Adams ir Melissa Leo – sukūrė įsimintinus, ryškius vaidmenis ir visi keturi buvo pristatyti Auksinio gaublio apdovanojimams. Juosta taip pat nominuota geriausio metų filmo ir geriausio režisieriaus kategorijose.

Aktoriams šis filmas tapo tikru iššūkiu – Markas Wahlbergas net ketverius metus ruošėsi boksininko vaidmeniui, treniravosi ir augino raumenis. Marką konsultavo bokso treneriai, o baigiantis filmavimui aktorius pareiškė, kad drąsiai galėtų eiti kovoti į ringą su profesionalais.

Tuo tarpu Amy Adams vaidmuo šiame filme leido pabėgti nuo „geros mergaitės“ amplua. „Režisieriui nėra nieko geriau nei aktorė, kuri žūtbūt nori sulaužyti savo tipažą. Amy buvo labai motyvuota, ji norėjo suvaidinti seksualią kalę, nes toks jos herojės charakteris“, – pasakojo režisierius Davidas O. Russellas.

Tačiau didžiausią įspūdį šiame filme palieka Christianas Bale‘as. Daugelis kino kritikų teigia, kad vaidmuo filme „Kovotojas“– Christiano Bale‘o aktorystės viršūnė. Aktorius neįtikėtinai tiksliai persikūnijo į smukusį ir savo padėtį jautriai išgyvenantį buvusį boksininką. Jo personažas ir prajuokina, ir kelia gailestį. Baugina ir įkvepia. Atstumia bjaurumu ir traukia nuoširdumu. „Kai aktorius taip atsiduoda vaidmeniui, tai yra aktorystės triumfas“, – teigė Avi Offeras („The NYC Movie Guru“). Už vaidmenį šiame filme Christianui Bale‘ui jau daug kas pranašauja „Oskarą“.

Filmas, paremtas tikrais įvykiais, pasakoja apie airių kilmės amerikiečių boksininką Micky „Airį“ Wardą (Markas Wahlbergas). Micky Wardas nutarė pasirinkti boksininko kelią, įkvėptas savo idealo – netikro brolio ir buvusio boksininko Dicky Eklundo (Christianas Bale‘as), kuris tapo jo treneriu. Paties Dicky Eklundo šlovės dienos jau praeitis – buvęs boksininkas vartoja narkotikus ir turi problemų su teisėsauga.

Brolis įkalbina Micky stoti į kovą su dešimt kilogramų daugiau sveriančiu boksininku. „Airis“ beviltiškai pralaimi ir ryžtasi baigti boksininko karjerą.

Tačiau bare sutikta mergina Charlene (Amy Adams) įkvepia Micky dar kartą stoti į ringą – tik šį kartą jis žengia į ringą be brolio paramos. Ir nugali varžovą.

Netrukus Charlene įtikina Micky, kad didžiausios kliūtys kelyje į boksininkų šlovės olimpą yra už ringo ribų – tai problemiška paties kovotojo šeima – brolis ir treneris, neišsikapanojantis iš dugno, septynios aršios seserys ir despotė motina (Melissa Leo), kuri nurodinėja 30 metų sūnui kaip gyventi ir su kuo kautis.

Tačiau kai išmuša valanda ir Micky turi stoti į kovą dėl čempionų titulo, boksininkas pageidauja savo ringo kampe matyti brolį ir šeimą.

2 „AUKSINIO GAUBLIO“ APDOVANOJIMAI

7 „OSKARO“ NOMINACIJOS

tarp jų

GERIAUSIAS METŲ FILMAS

GERIAUSIAS REŽISIERIUS

GERIAUSIAS SCENARIJUS

Režisierius: Davidas O.Russellas („Trys karaliai“)

Aktoriai: Markas Wahlbergas („Infiltruoti“), Christianas Bale‘as („Tamsos riteris“), Amy Adams („Abejonė“), Melissa Leo („Užšalusi upė“), Jackas McGee („Avarija“) ir kiti.

Šaltinis: forumcinemas.lt

Palikite atsiliepimą