Nakties šešėliai (Dark Shadows)

Pagal mistinį TV serialą “Nakties šešėliai” išmarginta gotikinė komedija prasideda XVIII amžiaus Amerikoje, kur iš Anglijos kilęs turtingas donžuanas Barnabas suvilioja gražuolę Andželiką ir sudaužo jos širdį, nenutuokdamas, kad kerinčioji blondinė yra visagalė burtininkė. Keršydama už išdavystę ji paverčia nedorėlį vampyru ir palaidoja gyvą.

Po poros šimtų metų nemirtingasis tamsos riteris išbalusiu veidu, įdubusiomis akimis ir nekirptais nagais išsikrapšto iš patogaus karsto ir atsiduria jam nepažįstamuose 1980-uosiuose… Pasirodo, kadaise Barnabo sukauptus turtus vėjais paleisti baigia nerūpestingai gyvenantys artimieji jo giminaičiai ir paveldėtojai. Barnabas pasiryžta atstatyti kadaise buvusią šeimos šlovę ir atkeršyti jį amžinoms naktinėms klajonėms pasmerkusiai žavingjai Andželikai.

Johnny Deppas “Karibų piratuose” uždirba milijoninius honorarus ir kaupia populiarumo dividentus, o Timo Burtono neatpasakojamo vizualumo fantazijose atranda savo tikrą aktorinį pašaukimą ir eksperimentuoja nerealiausiais įvaizdžiais. Filmuose “Edvardas Žirkliarankis”, “Edas Vudas”, “Raitelis be galvos”, “Čarlis ir šokolado fabrikas”, “Svynis Todas”, “Numirėlio nuotaka”, “Alisa stebuklų šalyje” matėme ir girdėjome vis kitonišką Johnny. Jis tęsia ilgametį bendradarbiavimą su režisieriumi, padedančiu atsiskleisti naują veidą, formuluojančiu vis sudėtingesnes užduotis ir realizuojančiu genialiausias fantazijas.

T. Burtono unikalūs kino reginiai pasižymi ypatingu vizualiu stiliumi, išmintingai apgalvota ir kerinčia atmosfera, neregėto dizaino garderobu, keisto sukirpimo personažais, o “Nakties šešėliuose” prie visų gėrybių dar prisideda manieringas absurdiškas humoras, mirtišių meilės romantika, paslaptinga mistika ir muilo operų drama. Režisierius stengėsi nepaslysti iki griežtesnio amžiaus cenzo, todėl surengė atsargaus ir ironiško baisumo fiestą be smurto. Gavosi vampiriada ne tik suaugusiems, bet ir vaikams. Su populiariais aktoriais (Eva Green, Michelle Pfeiffer) netikėtose transformacijose ir su garsių rokerių siurprizais (Alice’as Cooperis).

Režisierius: Tim Burton
Scenarijus: Dan Curtis
Muzika: Danny Elfman
Vaidina: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Eva Green, Michelle Pfeiffer, Chloe Moretz ir kt.

Kino teatruose nuo: 2012.05.11

Palikite atsiliepimą