Pi gyvenimas (Life of Pi)

„Pi gyvenimas“ – kinų kilmės režisieriaus Ango Lee drama, sukurta remiantis to paties pavadinimo rašytojo Yann Martelio romanu, išleistu 2001-aisiais.

Vieną dieną paauglio Pi šeima nusprendžia palikti gimtąją Indiją ir įsikurti Kanadoje. Kelionėje sudūžta laivas. Ir tik stebuklo dėka Pi atsiduria gelbėjimosi valtyje. Tačiau valtyje jis ne vienas – kartu plaukia tigras, hiena, zebras ir orangutangas. Kelis mėnesius beviltiškai dreifuojant kiekvienas jų nori išgyventi, tačiau niekas nežino, kuris gimė po laiminga žvaigžde.

Pagal Yann Martel romaną sukurtas filmas pribloškia. Nieko panašaus į realybę, bet kartu viskas labai logiška ir pagrįsta. Kai galų gale viskas baigiasi, sunku atsitokėti – kaip viskas paprasta. Bet kartu… tarsi antžmogiška.

Pratarmėje rašytojas Y.Martel tikina, kad tai – tikra istorija, gimusi iš fizinės kančios. Užvertus knygą sunku atsakyti į klausimą, kas tai: pasaka, ar visgi tikra istorija? Atrodo pernelyg neįtikėtina, kad būtų tiesa. O jei istorija išgalvota, tuomet pagarba Janui Martelui už lakią vaizduotę.

Filmas visiems: ir ieškantiems veiksmo, ir „giliau kapstantiems“, ir tiems, kurie tiesiog nori atsipalaiduoti.

Rež.: Ang Lee („Vudstokas“, „Geismas, įspėjimas“, „Kuprotas kalnas“, „Milžinas Halkas“, „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“, „Protas ir jausmai“)

Vaidina:

Irrfan Khan („Nepaprastas Žmogus-voras“, „Lūšnynų milijonierius“),

Tobey Maguire („Didysis Getsbis“, „Broliai“, „Griaustinis tropikuose“, „Žmogus-voras 1 – 2 – 3“, „Gerasis vokietis“, „Favoritas“, „Katės ir šunys“, „Vunderkindai“, „Sidro namų taisyklės“, „Baimė ir neapykanta Las Vegase“, „Malonus miestelis“, „Berniuko gyvenimas“),

Gérard Depardieu („Potiche. Žmonos maištas“, „Asteriksas Olimpinėse Žaidynėse“, „Edith Piaf. Rožinis gyvenimas“, „Myliu tave, Paryžiau“, „Milijonas metų prieš mūsų erą“, „San Antonio byla“, „Juvelyrų krantinė 36“, „Prancūziškas romanas“, „Muškietininkė“, „Užsičiaupk!“, „Nevykėliai vagišiai“, „Susitarimas tylėti“, „Aš – Dina“, „Asteriksas ir Obeliksas 1 – 2“, „Blanša“, „Budiu“, „Vidokas“, „Vatelis“, „102 dalmatinai“, „Dievų pavydas“, „Aktoriai“, „Žmogus su geležine kauke“, „Žalioji korta“, „Po šėtono saule“, „Bėgliai“, „Inspektorius Vėpla“, „Lulu“),

Šaltinis: Forumcinemas.lt

Palikite atsiliepimą