Trys įtemptos dienos (Next Three Days)

Niekuomet negali žinoti, kas laukia rytoj: bet kurią akimirką į duris gali pasibelsti likimas policininko pavidalu ir nutraukti idilišką gyvenimą. Taip sudrumsčiamas vienos šeimos gyvenimas, kai valstybė žmogžudyste apkaltina žmoną ir motiną. Nuo šios akimirkos jos, jos vyro ir sūnaus gyvenimai pasikeičia visiems laikams. Tačiau nieks nesitikėjo, kad jis pasikeis tokia linkme…

Džono Brenano (akt. Russel Crowe) šeimyninį gyvenimą galima pavadinti idealiu: namuose jo kas vakarą laukia mylinti ir mylima moteris Lara (akt. Elisabeth Banks) ir jų mažoji atžala Lukas (akt. Ty Simpkins). Tačiau vieną dieną idilišką šeimos gyvenimą nutraukia į duris pasibeldusi policija: teisėsaugos pareigūnai apkaltina Larą žmogžudyste ir suima. Visa šeima ištikta šoko, o Lara tegali išspausti, jog ji nekalta. Tačiau valstybės kaltintojai kitos nuomonės ir netrukus prasideda Laros teismo procesas. Tris metus Džonas stengiasi palaikyti žmonos dvasią, vienas auginti sūnų ir toliau lyg niekur nieko dėstyti koledže. Visą likusį laiką Džonas pašvenčia tam, kad surinktų įrodymus, jog Lara nekalta. Deja, nė viena nauja paaiškėjusi detalė nepadeda: apeliacija vėl, jau ne pirmą kartą, atmetama. Lara galiausiai netenka vilties ir bando nusižudyti. Džonas supranta, kad žmoną visiškai palaužė mintis, jog ji laisvėje atsidurs tik po daugelio metų, tikriausiai jau pražilusi ir nepamačiusi, kaip auga sūnus. Nevilties apimtas, Džonas nusprendžia, jog vienintelė išeitis – suorganizuoti Laros pabėgimą. Jis dėl mylimos moters pasiryžęs rizikuoti viskuo. Vienintelis dalykas, kuris jį gąsdina – nesėkmė. Jei nepasiseks, Džonui jau niekas nebaisu ir jis ramiai paaukos įprastą gyvenimą, o galbūt ir gyvybę. Tad norėdamas užkirsti kelią nesėkmei, Džonas sukurpia sudėtingą pabėgimo planą. Kad jį įvykdytų Džonas panyra į pavojingą ir visiškai nepažįstamą pasaulį, kuriame tenka perkainoti vertybes ir išmokti dalykų, apie kuriuos įstatymams paklūstantis pilietis net nepagalvotų. Tačiau Džonui nėra ką prarasti – viskas arba nieko – ant kortos pastatyta jo žmonos bei jo ateitis, o galbūt ir gyvybė.

„The next three days“ – nauja puikaus režisieriaus Paul Haggis („Milijono verta mažulė“, „Laiškai iš Aivo Džimo“, „Paguodos kvantas“) kriminalinė drama.

Režisierius: Paul Haggis

Aktoriai: Russel Crowe, Liam Neeson, Elisabeth Banks, Olivia Wilde, Brian Dennehy, Jonathan Tucker, RZA, Ty Simpkins

Šaltinis forumcinemas.lt

3 atsiliepimai apie filmą “Trys įtemptos dienos (Next Three Days)”

  1. Donatas says:

    Šį įdomu būtų pamatyti, laukiu :)

  2. as`as says:

    zjb filmas

  3. Irma says:

    Labai geras filmas

Palikite atsiliepimą